Wølch

Karen Høeg

Name
Karen Høeg
Given names
Karen
Surname
Høeg
Birth
Religious marriagePeder “Peder Pedersen Læssøe” PedersenView this family
yes

Note: Muligvis Peders kone nr. 2
Birth of a daughter
#1
Anne Pedersdatter
1604
Birth of a son
#2
Christen Pedersen Høeg
1605
Note: I "Thuesen-Buur fra Snejbjerg sogn om Anne Cathrine Thuesdatter (Buur) (Slægtsbog) – skriver man at …
Birth of a son
#3
Peder Pedersen Høeg
August 21, 1608
Death of a husbandPeder “Peder Pedersen Læssøe” Pedersen
1624
Death of a daughterAnne Pedersdatter
1640

Death of a sonPeder Pedersen Høeg
December 1680
Note: I Viborg Gråbrødre Kirke befandt sig et epitaphium for Peder og hans kone Anne, der døde tidligere. …
Burial of a sonPeder Pedersen Høeg
January 3, 1681
Death of a sonChristen Pedersen Høeg
1682

_UPD
18 JUN 2014 08:53:29 GMT+1

_UPDPeder “Peder Pedersen Læssøe” PedersenView this family
18 JUN 2014 08:53:29 GMT+1

Deathyes

Family with Peder “Peder Pedersen Læssøe” Pedersen - View this family
husband
herself
Marriage:
son
4 years
son
-4 years
daughter

Marriage

Muligvis Peders kone nr. 2

Jeg har allerede for nuværende et par betragtninger. Da Peder fik embede i 1576, var han ikke gift. Han ville ikke gifte sig med formandens enke, hvorfor sognefolkene alligevel ikke ville kalde ham til embedet. Sagen endte på Frederik IIs bord.

Peder er dog formodentlig blevet gift kort tid efter, nu da han havde embede. Så kommer min bekymring: Hvis han har giftet sig med Karen Høg på dette tidlige tidspunkt, er det så ikke usædvanligt, at hun får børn så sent som i 1608 (Peder Pedersen Høegh, købmanden i Viborg). Måske endte striden om præsteenken alligevel med, at han giftede sig med hende, og Karen Høg er hustru nr. 2. Det ville vel forklare, at Peder fik børn 32 år efter han fik sit embede, en ung kone??

Kilde: https://www.slaegtogdata.dk/forum/index.php?topic=37952.0

Note

https://www.slaegtogdata.dk/forum/index.php?topic=114423.0

..."Det første man bemærker er Thomas Høgs gård tilhørende Christen Teglbrænder. Dette må altså være Karen Thomasdatter Høegs far, da det er Christen Teglbrænder, hendes første mand, der nu ejer gården. Dernæst ser man en Christen Høg – som kan være Thomas Christensen Høegs far. Hans gård er solgt til Frands Bering af Christen Høegs arvinger. Der ses også en Laurids Bering og en Jens Christensen Bering, der jo nok er af samme slægt, men som jeg ikke har kunnet finde umiddelbart – udover at Laurids nok er Landstingsskriver Laurids Bering.

Frands Bering er en vigtig brik. Han må være søn af Viborg-borgmestren Peder Pedersen Bering og Margrethe Frandsdatter. Borgmester Peder Pedersen Bering skal være søn af Peder Jensen Bering og Kirsten Christensdatter Høeg. Hun kan altså meget vel være af sammen familie som Christen Høeg og Thomas Christensen Høeg i Sct Mogens Gade.

Teoretisk set kan Peder Pedersen Læssøes hustru Karen (Christensdatter) Høg, være søster til Kirsten Christensdatter Høeg, men det er så absolut en hypotese, da vi ikke ved om det er hende eller P.P. Læssøes første hustru, der hedder Christensdatter (se Wibergs optegnelser). "